...Asociatia Tinerilor Ziaristi...

Proiecte din Trecut:

Scoala Postliceala de Jurnalism

Intreaga echipa a Scolii este bucuroasa ca ati ales sa studiati cu noi si suntem nerabdatori sa lucram impreuna. Veti intra intr-o echipa formata din profesori si indrumatori ce sunt dedicati celor mai inalte idealuri si aspiratii ale jurnalismului. Consideram ca jurnalismul este o parte integranta - liantul, de fapt - pentru o societate libera, deschisa si bine informata.

Prin alegerea acestei scoli veti deveni parte din ceea ce noi numim un contract. Acest contract ne uneste pe toti pentru atingerea aceluiasi scop: cel de a va oferi cea mai buna oportunitate de a intelege si stapani puterea jurnalismului. Scoala isi va indeplini partea de contract prin reprezentantii sai: jurnalisti si educatori, oferind un curriculum variat si flexibil, impunand cele mai inalte standarde de etica. Ne propunem sa va impunem principiile jurnalistului profesionist. Responsabilitatile voastre includ dorinta de a atinge si mentine excelenta in activitatea pe care o veti desfasura alaturi de noi, comportamentul intr-o maniera onorabila si profesionista fata de Scoala, surse de informatie sau public si mai presus de orice, fata de adevar. Scoala functioneaza cel mai bine atunci cand lucram impreuna intr-o atmosfera de incredere reciproca, respect si profesionalism.

Scoala de jurnalism nu poate, oricum, sa fie totul pentru cei implicati. Ceea ce promitem este ca vom face tot ce este posibil ca elevii scolii noastre sa aiba acces la ore de curs tinute de personalitati ale zonei in care traim. In mod similar, nu putem promite elevilor un loc de munca dupa absolvire. Multi factori dincolo de controlul nostru vor influenta succesul fiecarui absolvent. Diploma pe care o acordam la sfarsitul celor 2 ani de studiu nu poate garanta - si nici nu trebuie sa va asteptati la asa ceva - succesul profesional imediat sau plasarea in locul de munca "pe care l-ati visat intotdeauna".

Daca veniti la aceasta scoala cu astfel de asteptari veti reusi doar sa va diminuati sansele de succes, nu veti putea ajunge sa va cunoasteti punctele tari si punctele slabe, veti reusi doar sa afectati relatia cu scoala si colegii.

V-am scris aceste randuri pentru a va ajuta sa luati decizia care va avantajeaza: cea de a va alatura echipei noastre. Ne propunem ca aceasta scoala de jurnalism sa devina una a intregului sistem mass-media local. Prin intregirea grupului nostru ati acceptat sa participati la realizarea acestui scop.